GERİ DÖNÜŞÜM  VE ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMLERİ

GERİ DÖNÜŞÜM  VE ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMLERİNE BAŞLANDI

Afyonkarahisar il merkezinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki 174 okula ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağların ayrı toplanması ve geri dönüşümü konularında eğitimler verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayladığı program çerçevesinde, , Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi, Çevre Hizmetleri Birliği ve lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri Çevre Mühendisleri İpek Yorulmaz, Dilek Karaca, Teslime Çorak ve Büşra Arık tarafından ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar anlatılıyor. Bu amaçla doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı vurgulanıyor.

20 Mart tarihinde başlayan eğitim seminerlerinin 30 Mayıs tarihine kadar devam edileceği bildirilirken,  öğrencilerde çevre bilincinin erken yaşlarda oluşması hedefleniyor. Eğitimlerde destekleyici broşürler ve ÇEVKO Vakfın tarafından temin edilen eğitim dokümanları da öğrencilere ve öğretmenlere dağıtılıyor.

Tarih 17.04.2017 13:56:23

Tarih 17.04.2017 13:58:43

UÇURTMANI AL, HIDIRLIK´A GEL
    Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl Hıdrellez Bahar Bayramı´nda düzenlenen G
TİYATROCULARA FİNAL YEMEĞİ
Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu ekibi, Akrones Termal Otel´de ağırlandı.  Genel S
BASKETBOL FEDERASYONUNDAN ZİYARET [Video Hab
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerini makamında
Güneşten Süzülen Damlalar
Kalkınma Ajansı
Site Tasarım Yönetim : Bilgi İşlem Birimi.