AFYONKARAHİSAR MEYDANINA KAVUŞUYOR [Video Haber]

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim vaatlerinden olan Cumhuriyet Meydanı projesinin 1. etap çalışmalarında son aşamaya gelindi. Mart ayı sonunda tamamlanması hedeflenen Cumhuriyet Meydanı’nın yaklaşık maliyeti 25 milyon TL. İnşaat çalışmaları tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı’nın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacak.

AFYONKARAHİSAR MEYDANINA KAVUŞUYOR

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ile beraber inşaat çalışmaları son aşamaya gelen Cumhuriyet Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vizyon projelerinden olan Afyonkarahisar, meydanına kavuşuyor. Mart ayı sonunda inşaat çalışmaları tamamlanması beklenen Cumhuriyet Meydanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Eroğlu, Başkan Burhanettin Çoban ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın çehresini değiştirecek meydan projesinin ilimize vizyon katacağına dikkat çektiler.

"PROJEMİZ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ ALDI"

İnşaat çalışmalarının Mart ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde bizlere bir talimatı olmuştu. Bu talimat çerçevesinde buradaki Hükümet Konağı yıkılıp, bize arsası teslim edildi. Bizde eski Belediye binamızı Valilik’e teslim etmiştik. Süratle meydan projemizi tüm Türkiye çapında düzenlediğimiz bir yarışmayla belirledik. Yarışma sonunda birinci seçilen projemizi de Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na onaylatmıştık.  Ayrıca bu meydan projemiz, Türkiye çapında proje bazlı yapılan bir yarışmada Türkiye birinciliğini aldı. Böyle bir projeyi burada uyguluyoruz.” dedi.

"25 MİLYON MALİYETLİ"

Projede yer alan 320 araçlık bir şehir trafiğine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban,” burada giriş çıkışları tamamen rahat olan bir otoparkımız var.  Otoparkımıza hem Ordu Bulvarı’ndan girebiliyoruz, hemde Telekom Binası arkasındaki bölümden giriş- çıkış yapabiliyoruz. 320 Kişilik otoparkın yanında aşağıda 550 kişilik bir yemekhanemiz var. Burada da toplu yemekler verilebileceği gibi özellikle Ramazan Aylarında kış aylarında çadırlarda sıkıntı yaşanacağı için iftar yemekleri de buradan verilebilecek. Yerin üzerinde ise 2. Vakıf İşhanı’nın arkasında açık ve kapalı bölümü olan bir kafeteryamız var. Burada kale manzaralı bir şekilde vatandaşlarımız gezinti yapabilecekler. Zeminde ise doğaltaş zemin kaplaması var. Bazı bölümlerde ise süs havuzlarımız var. Ve yine led bilgilendirme ekranlarımız mevcut” dedi.

25 Milyon maliyetli projede kadın/erkek ve engellilerimize yönelik tuvaletlere kadar herşeyin düşünüldüğünü ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Sayın Bakanımızın talimatıyla buradaki Zafer Müzemizin ihalesi yapıldı, restorasyon kapsamına alındı ve müteahhit firma çalışmalarına başladı. Otoparkımız tamamen engellilerimize uygun bir şekilde oluşturuldu. Yine aşağı bölümde kadın/erkek ve engellilerimize yönelik tuvaletlerimiz mevcut.  İnşaatımız Mart ayı sonuna kadar tamamlanacak. Yaklaşık maliyeti ise 25 milyon TL civarında” dedi.

MEYDANIMIZ MUHTEŞEM OLDU”

Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ise Meydan projesinin Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çekti. Eroğlu; “Her şehrin bir meydanı vardır. Ama Afyonkarahisar’da meydan yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde ilimize Afyon’unda bir meydana ihtiyacı olduğunu ifade ederek dönemin Valisi’ne, bana ve Belediye Başkanımıza talimat verdi. Neticede güzel bir proje yapıldı. Örnek bir proje. 320 araçlık otoparkın yanında Ramazan aylarında vatandaşlarımıza verilecek iftar yemekleri için yemekhanemiz var. Gelen misafirlerimizin araçlarını park edeceği otoparkı, meydan düzenlemesi ve sosyal aktiviteleriyle meydanımız muhteşem oldu. Afyonkarahisar’a dışardan gelen misafirlerimiz için otopark, büyük avantaj olacak. Otoparkına araçlarını park eden araç sahipleri esnafımızı rahatlıkla gezerek ticaret akışına da büyük hareketlilik getirecek” dedi.

BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM

Meydanın Afyonkarahisar’a kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik eden Milletvekili Eroğlu; “25 milyon lira maliyetli bir vizyon projeyi hayata geçirmek hiçte kolay değil” dedi. AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek’in AK Parti il başkanlığı döneminde Afyon’a çok büyük yatırımların gelmesine vesile olduğunu ifade eden Milletvekili Eroğlu; “Afyon’un yerli, milli, ilimizin bütün meselelerini bilen, Burhanettin Çoban Başkanımızla birlikte büyük projelerde emeği olan Mehmet Zeybek Başkanımız var. Afyon’a zeybek yakışır diyoruz.  Allah nasip ederse Belediye Başkanı olduğu zaman buranın da açılışını gerçekleştirecek” dedi.

"MEYDAN AFYONKARAHİSAR İÇİN BÜYÜK KAZANÇ"

Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’nın ilimizin gelişimi için büyük bir şans olduğunu kaydeden AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ise “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sayın Bakanımızın desteği ve Belediye Başkanımızın gayretleriyle Hükümet binasının yıkılıp böyle bir meydan kazandırılması Afyonkarahisar için çok büyük bir şans. Buraya sadece bir meydan kazandırılmadı, aynı zamanda burada bir otoparkın olması da şehir trafiğini rahatlatmak adına büyük bir avantaj. Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri, gezebilecekleri bir meydanı kazandırdığı için başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Tarih 07.03.2019 10:08:29

Tarih 07.03.2019 11:40:30

BELEDİYE İLE BEM-BİR-SEN ARASINDA SDS İMZALA
Afyonkarahisar Belediyesi ile yetkili sendika Bem-Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi arasında