LEZZETLER KARAYOLLARI PARKINDA YARIŞTI [Video Haber]

LEZZETLER KARAYOLLARI PARKINDA YARIŞTI

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, 100'ün üzerinde yarışmacının katımıyla Karayolları Parkında yapıldı.

Sosyal faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kent Konseyi, gelenek haline getirdiği Yöresel Yemek Yarışması'nı bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştirdi. Karayolları Parkında yapılan yarışmaya, yoğun katılım oldu. Lezzetlerin yarıştığı yarışma, hamur işi, tatlı ve ana yemek olmak üzere üç kategoride yapılırken, yarışmacılar dereceye girmek için lezzet ve ikramda birbirleriyle yarıştı.

JÜRİ LEZZETLERİ SEÇMEKTE ZORLANDI

Yarışmanın jüri üyeliklerini Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Belediye Meclis Üyesi Günay Öztürk ve Murat Bilgici, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Güllü, Emir Murat Özdilek Teknik Anadolu Meslek Lisesinden; Önder Kaynak, Emrah İşisağ, AKÜ Meslek Yüksek Okulundan Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, İl Kültür Turizm Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Adalet Atacan, Gurme İhsan Şengül, Lokantacılar Odasından Sami Çakmak, Aşçılar Federasyonundan Murat Başer, Bayram Likit, Tufan Köken,  Ramazan Doruklu, Hüseyin Yalvaç ve Ali Rıza Kartal yaptı.

AMACIMIZ YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ GELİŞTİRMEK

Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, yarışmaya gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek yarışmacılara başarılar diledi. Yarışmaya, beklenenin üzerinde katılım olduğunu belirten Birliktir, bu yoğun katılımın, yarışmanın ne derece önem kazandığının göstergesi olduğunu söyledi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen yarışmaya katılımın beklenenin üzerinde olduğunu ifade eden Birliktir,yarışmaya ev hanımlarının büyük rağbet gösterdiğini ifade etti. Jüri üyelerini ayrıca tebrik eden M. Emin Birliktir, yarışmanın amaçlarından bahsetti. Afyonkarahisar'ın ve güzel ülkemizin yemek kültürünü yaşatmak olduğunu kaydeden Birliktir, amacımız yemek kültürümüzü geriye değil, bilakis ileriye götürmek diye konuştu. Birbirinden lezzetli yemeklerin yarışmaya katıldığını ifade eden Birliktir, büyük bir ustalık ve özveriyle hünerlerini sergileyen yarışmacıları tebrik etti.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmada lezzet, koku, görünüş, sunuş, pişirme derecesi ve kıvam kriterleri göz önünde bulunduruldu. Jüri heyetinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacıların isimleri şöyle açıklandı:

HAMUR İŞİ KATEGORİSİNDE
                1. Ayşe DEMİR 2.Neriman DUMAN ve 3. Semiha Ergüer

Hamur İşi Jüri Özel Ödülü: Sibel TUKSAN

TATLI KATEGORİSİNDE
                1. Yusuf TURNA 2. Şerife TEKSÖĞÜT ve 3.Zehra KUYUMCU

Tatlı Jüri Özel Ödülü: Ayşegül BARLAK

ANA YEMEK KATEGORİSİNDE
                1. Esin ÇELİK 2. Dilek KETENCİ ve 3.Arife KILIÇ

Ana Yemek Jüri Özel Ödülü: Nuray KUMRU

Bu sonuca göre birinci olan yarışmacılara 800 TL, ikinci olan yarışmacılara 600 TL ve üçüncü olan yarışmacılara ise 400 TL para ödülü verilirken, her dalda jüri özel ödülü alan yarışmacılara 250 TL para ödülü verildi.

Tarih 22.03.2019 17:56:25

Tarih 22.03.2019 18:20:08

EBRU FESTİVALİ ZAFER MEYDANI´NDA AÇILDI
  Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Afyonkarahisar Belediyes