YAĞMURU İZLEMEDİ, YARDIMA KOŞTU

İŞTE ZEYBEK BAŞKAN

YAĞMURU İZLEMEDİ, YARDIMA KOŞTU

Afyonkarahisar’da dün geceden bu tarafa devam eden sağanak yağıştan etkilenen mahalleleri Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yerinde inceledi. Şiddetli yağışla beraber ev ve iş yerleri su basan bölgelere Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı 70’e yakın ekip, araç ve ekipmanlarıyla sabahın erken saatlerine kadar müdahale etti.

ÖZEL ARACIYLA GİTTİ

Mazbatasını aldığı günden bu tarafa 'alışılagelmiş belediye başkanlığı' ötesinde farklı bir profil çizen Başkan Zeybek, yine gönülleri fethetti etti. Halkın arasında sorunları yerinde görerek çözmeyi bir kez daha gösteren Başkan Zeybek, “İyi günde, kötü günde” yanınızdayız mesajını verdi. Şiddetli yağıştan etkilenen mahallelere kendi özel aracıyla giden Başkan Zeybek, yağmurluğunu taktı, çizmeleri giydi ve mağdur vatandaşların yanına koştu.

Afyonkarahisar Belediyesi yağmur suyu ekiplerinin özverili çalışmalarına katılan Başkan Zeybek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Başkan, Yeşilyurt, Orhangazi ve Osmangazi Mahalleleri başta olmak üzere yağmur suyundan etkilenen birçok mahalleyi yerinde gördü. Mahallelere anında müdahale edildiğine dikkat çeken Zeybek Başkan, sabaha kadar denetim yapıp, halkımızı yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Son yılların en etkili yağışlarından birine şahit olduklarını söyleyen Başkan Zeybek, “Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre dün akşam bir iki saat içinde şehir merkezimize metrekareye düşen yağış miktarının 35,2 mm/m2 olduğunu ve il merkezine son yıllardaki rekor yağışın etkili olduğunu öğrendik. Yoğun yağıştan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yağışların Cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.  Rabbim ülkemizi büyük felaketlerden korusun” duasında bulundu.

Tarih 20.06.2019 10:32:54

Tarih 20.06.2019 10:39:23

15 TEMMUZ RUHU FOTOĞRAFLARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİ
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhur