2. ETHEM TEM FOTOĞRAF YARIŞMASI

2. ETHEM TEM FOTOĞRAF YARIŞMASI

Atatürk'ün Kocatepe'de çekilmiş dünyaca ünlü fotoğrafının da sahibi olan Ethem Tem, Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde düzenlenecek fotoğraf yarışmasıyla ikinci kez anılacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem anısına ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması” ikinci kez düzenlenecek. Yarışma için başvurular başladı.
                 İlimizin tanıtımını ve özellikle Afyonkarahisar'dan İzmir'e kadar uzanan Zafer Yolu üzerinde, gizli kalmış tarihsel dokunun gün yüzüne çıkarılmasını amaçlayan serbest konulu yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu destekleriyle gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler 13 Temmuz 2019 tarihine kadar http://www.tfsf.org.tr/ adresinden online başvuru yapabilecekler. Dereceye giren eserler 30 Temmuz Salı günü kamuoyuna açıklanacak.  Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde 27 Ağustos Salı günü saat 16:00’da düzenlenecek sergiyle görücüye çıkacak eserler için aynı gün ödül töreni düzenlenecek. Yarışmada birinciye 5 Bin, ikinciye 3 Bin, üçüncüye 2 Bin Ethem TEM Özel Ödülüne ise 5 Bin TL ödül verilecek.
                Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun destekleriyle gerçekleştirilen yarışma hakkında bilgi veren Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kocatepe’deki ölümsüz duruşunu görüntüleyen fotoğrafçısı Ethem TEM adına vurgu yapılarak farkındalık yaratmak adına yarışmanın ikincisini düzenliyoruz. Özellikle Afyonkarahisar’ın ve ülkemizin keşfedilmemiş, görüntülenmemiş ve bilinmeyen güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılması için fotoğrafseverleri yarışmaya davet ediyoruz. Millî Mücadele ve Büyük Taarruz ’un geçtiği alan ve mekânlarda çekilen fotoğrafları “Ethem TEM Özel Ödülü” kapsamında değerlendireceğiz” diye konuştu.
                Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve fotoğraf sanatına katkıda bulunacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm sanatseverleri yarışmaya katılmaya davet etti. Yarışmanın seçici kurul üyeliklerini Ahmet Taşdelen, Ali Helvacıoğlu, Deniz Aydemir, Hakan Yılmaz, İ. Hakkı Nakilcioğlu, Muzaffer Uyan ve Sedat Buğa yapacak.

Tarih 21.06.2019 15:44:57

Tarih 16.07.2019 15:48:27

EBRU FESTİVALİ ZAFER MEYDANI´NDA AÇILDI
  Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Afyonkarahisar Belediyes