DEV ORGANİZASYONA 40 BİN KİŞİ KATILDI

DEV ORGANİZASYONA 40 BİN KİŞİ KATILDI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan Dünya Motokros Şampiyonası, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu  işbirliğiyle tamamlanırken, şampiyona ile aynı anda düzenlenen NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali de büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen organizasyon dünya genelinde 3 milyarı aşkın bir izleyici kitlesine ulaşırken, yabancı konuklar ve dünya federasyonundan da tam not aldı.

Türkiye dev bir organizasyona daha başarıyla ev sahipliği yaptı. Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında Erkekler, Kadınlar, Gençler kategorileri ile Avrupa Şampiyonası’nda kupalar sahiplerini buldu.Üç gün boyunca takımlar, sporcular ve teknik ekiplerden oluşan yaklaşık bin kişi Afyonkarahisar’da konuk oldu. Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Çeşme gümrük kapılarından ülkeye gelen takımlar, bir sonraki etap olan Çin’e de ekipmanlarını Türk Hava Yolları lojistik kargo yoluyla gönderdiler.

Organizasyonun yönetimi için 800  kişilik profesyoneller, valililik, emniyet,belediye personelleri ile gönüllülerden oluşan bir ekip çalışırken, 50 firma da spor ve motorsporlarıtutkunları ile buluşma fırsatı yakaladı. Organizasyon 57 yayıncı tarafından yaklaşık 3.3 milyarlık potansiyel bir kitleye ulaştırıldı. Canlı yayın sırasında Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra sportif organizasyonlarından görüntüler eşliğinde bir tanıtım yayınlandı.

NG AFYON MOTOFEST’TE SPOR ŞÖLENİ YAŞANDI

Cuma günü açılış töreniyle başlayan şampiyona renkli görüntülere sahne oldu. Kadınlar ve Erkekler kategorilerindeki kıyasıya yarışların yanı sıra NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali’nde40 bin kişi üç gün boyunca çok sayıda sportif etkinlik ve müsabakalarda rekabet etme fırsatı buldu.

Afyon Motosporları Merkezi’ndeki 250 bin metrekarelik alana çadırlarını kuran aileler ve gençler festival alanındaki etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdiler. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, badminton, geleneksel okçuluk, satranç, pickle ball, zipleni,  ATV-Motosilklet test sürüşü, simülasyon formula ve motosiklet yarışları gibi farklı spor disiplinlerinin de yer aldığı festival büyük beğeni topladı.

Organizasyon için Gençlik ve Spor Bakanı  Dr.  Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Milletvekilleri  Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kenan Sofuoğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Afyonkarahisar  Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile yerel kurum ve kuruluşların temsilcileri de 3 gün boyunca ziyaret etti. Ünlü sanatçılar Fedon, Aleyna Tilki ve Murat Bozfestivalde kurulan dev sahne de hayranlarıyla buluştu.

FIM VE YOUTHSTREAM’DEN ORGANİZASYONA TAM NOT

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) ile promotör Youth Stream yetkilileri Türkiye’nin ev sahipliğindeki organizasyona tam not verdiler. FIM Başkanı Jorge Viegas’ı temsilen Türkiye’de bulunan FIM Avrupa Başkanı Martin de Graaff, FIM Motokros Direktörü Antonio Alia Portela, Youth Stream CEO’su David Luongo hem pistin, hem de organizasyonun büyük bir başarıyla tamamladığını belirtti. Tamamı Türk hakemler tarafından yönetilen yarışta hiçbir problem yaşanmadığının altını çizen yetkililer, eksiksiz ve kusursuz bir organizasyon yapıldığını vurguladılar. Afyonkarahisar’daki pistin en iyi pist ve en iyi alt yapı ödülünü hakettiğini belirten Martin de Graaff, “Türkiye’de kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Mükemmel bir koordinasyon ve misafirperverlik sunuldu. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Youth Stream CEO’su Davin Luongo da, Türkiye’nin geçen seneye oranla standartları yükselttiğini vurguladı.

Tarih 12.09.2019 17:20:28

Tarih 26.09.2019 10:45:10

EBRU FESTİVALİ ZAFER MEYDANI´NDA AÇILDI
  Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Afyonkarahisar Belediyes