MXGP OF TURKEY DÜNYA BASININDA

MXGP OF TURKEY DÜNYA BASININDA

MCNEWS.COM: “HERLINGS, BÜYÜK KALABALIK ÖNÜNDE ZAFERE ULAŞTI”

XINHUA: “TÜRKİYE, ÇİNLİ ORGANİZATÖRÜN İŞİNİ ZORLAŞTIRDI”

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu sene ikinci kez Afyonkarahisar’da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası dünya medyasında da geniş yer buldu.

MCNews.com Jeffrey Herlings’in başarılı performansıyla formuna dönüş yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye’nin MXGP’si, mükemmel hava koşulları ve büyük kalabalık önünde, KTM’li Jeffrey Herlings için mükemmel bir dönüş fırsatı verdi. FIM Motocros Dünya Şampiyonası’nın en iyi parkurunda Herlings, 85. GP galibiyetini kazandı” dedi.

MXNews Online sitesi, Türkiye’nin harika bir yarışa sahne olduğunu okurlarına duyururken, “Herlings, Türkiye’de podyuma uçtu” dedi.

Motocross İtalya sitesi de Türkiye’deki yarışa dair haberleri detaylarıyla paylaşırken, videolarla Afyonkarahisar’ı da tanıttı.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua yarıştan çok sayıda fotoğrafı galeri yaparak okurlarına geniş bir haberle organizasyonu aktardı. Xinhua, son yarışın kendi ülkelerinde yapılacağını hatırlatırken, “Türkiye kusursuz bir organizasyon düzenledi. Çinli organizatörlerin Türkiye’deki konforu sunması gerekecek” yorumuna yer verdi.

Total Motorcycle sitesi, Afyonkarahisar’da sıcak havaya rağmen pist koşullarının uygunluğu için sulama ekiplerinin yoğun bir çalışma yaptığını belirtirken, “Türkiye Herlings’e zafere giden yol için mükemmeli sundu” ifadesini kullandı.

SpeedWeek internet sitesi ise, Afyonkarahisar’ın motokros yarışları açısından heyecan verici olmaya devam ettiğini kaydederek, bayanlar yarışlarının da nefes kestiğini vurguladı.

İtalyan La Gazetta Dello Sport Gazetesi, MXGP of Turkey’in etaplar arasında heyecan uyandırdığını ve nefes kesen bir mücadeleye sahne olduğunu okurlarına aktarırken, “Türkiye, geçen yıla oranla tribünlerde on binleri ağırladı. Pilotlar, dolu tribünler için kıyasıya rekabet etti” dedi.

MotocrossPlanet, Afyonkarahisar’daki pisti davetkar ve hıza izin veren bir pist olarak nitelerken,

Marca Gazetesi, Türkiye MXGP organizasyonunda Türk misafirperverliğini sergiledi. Çok sayıda izleyici yarışçıları izledi” yorumuyla habere yer verdi. MXGP’nin 2019’daki son telaşı Afyonkarahisar’daki Afyon’un yeni, geniş ve etkileyici pistinde Türkiye’nin ikinci Grand Prix’inde başladı. Sıcak ve güneşli koşullar, bu yıl on sekizinci yedinci turu ve kampanyanın Asya gezisine kapanmasından sadece bir hafta önce karşıladı. Hard-pack parkur davetkar ve hızlıdır, fakat aynı zamanda virajlardaki duvarlar ve iyi bir çizgi seçimine izin verdi.

DÜNYA TELEVİZYONLARI İZLEYİCİLERİNE CANLI AKTARDI

Bu sene Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ikinci kez Afyonkarahisar’da yapılan Dünya Motokros Şampiyonası hem ülkemizde hem de dünya televizyonlarında canlı yayınlandı. Türkiye’de SPOR SMART HD iki gün boyunca bütün yarışları canlı olarak yayınlarken, TEVE2 ve CNN Türk’te yarış heyecanını izleyicileriyle paylaştı.

Türkiye: Spor Smart HD, Teve2, CNN Türk

ABD-Kanada: Cbs Sports Network

Avrupa: Eurosport2

Baltık Ülkeleri (Estonya, Letonya, Litvanya): TV Play Sports+