ŞİFALI AŞUREYE BÜYÜK İLGİ

ŞİFALI AŞUREYE BÜYÜK İLGİ

Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure Günü, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Mevlevi (Türbe) Camii'nde gerçekleştirildi.

Mevlevi (Türbe) Camii, yine tarihi günlerinden birini yaşadı. Binlerce vatandaş, 40 hatimli 40 kazanda pişirilerek hazırlanan şifalı aşureden yiyebilmek için Mevlevi Camii'ne akın etti.

Her yıl farklı bir temanın işlendiği aşure kazanlarında bu yıl, ay yıldızlı Türkiye haritası üzerine, "Biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye'yiz" yazılı aşure kazanı büyük beğeni topladı.  Cuma Namazı'nın kılınmasının ardından başlayan etkinliklerde, Mevlevihane Müze Müdürü Hasan Özpunar'ın Aşure geleneği ile ilgili kısa bir bilgi vermesinin ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, katılımlarından dolayı AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

"YİYEN HERKESE ŞİFA OLSUN İNŞALLAH"

Beş yüz yılı aşkın zamandır devam ettirilen şifalı aşurenin, şehrimizin en önemli kültürel etkinliklerinden birisi olduğunu belirten Başkan Zeybek, "Hafızlarımız tarafından okunan 40 hatimle 40 ayrı kazanda hazırlanan şifalı aşurenin inşallah yiyen herkese şifa olmasını diliyorum. Etkinliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın, başımızdaki idarecilerin ve ülkemizin kalkınmasın için emek sarf eden herkesin Allah yar ve yardımcısı olsun inşallah" diye konuştu.

Aşure duasının okumasının ardından etkinliğe katılan davetlilere ve vatandaşlara şifalı aşure ikram edildi. Mevlevi Camii'nin yanı sıra şehrin birçok noktasında şifalı aşure dağıtımı yapılarak çok sayıda insanın bu şifalı aşureden yemesi sağlandı.  Aşure dağıtımının ardından, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki protokol mensuplarıyla birlikte Mevlevihane Müzesi'ni gezdi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Mustafa Tutulmaz, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Başkanı Av. Abdurrahman Öz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, daire müdürleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarih 20.09.2019 16:14:42

Tarih 13.11.2019 09:14:18

GAZİANTEP VE HATAY´A "GASTRONOMİ GEZİSİ"
Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağını tüm dünyaya tanıtmak adına şehrin tüm kurumları