AVRUPA AKROBASİ ŞAMPİYONASI NEFES KESTİ

AVRUPA AKROBASİ ŞAMPİYONASI NEFES KESTİ

Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın final heyecanı Afyonkarahisar'da yaşandı.  12-13 Ekim tarihlerinde Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın son ayağı olan Göbeklitepe Kültür Finali ilimizde yapıldı.

Birlikteyken Güçlüyüz  sloganıyla Afyon Motorsporları Padok Alanında gerçekleştirilen Şampiyona kapsamında planlanan konser, eğlence gibi etkinlikler kahraman ordumuzun Barış Pınarı Harekatı nedeniyle iptal edilirken, girişlerin ücretsiz olduğu organizasyonda sporseverler Mehmetçiklerimize moral için alanı Türk bayraklarıyla doldurdu. Dünyaya ülkemizi tanıttığımız, milli, kültürel ve sportif değerlerimize sahip çıkılan organizasyonda motosiklet ustaları yaptıkları gösterilerle nefesleri kesti. Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Macaristan, Polonya, Çekya ve Hırvatistan'dan 12 sporcunun mücadele ettiği şampiyonayı binlerce Afyonkarahisarlı takip etti.  Şampiyona sonunda Uluslararası jüriden topladığı puanlarla 19 yaşındaki Rus akrobat Foma Kalinin birinciliği elde ederken, Macar sporculardan Herczeg Balazs ikinci, Podani Milan ise üçüncü oldu.

Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nda 4 Türk sporcunun katıldığı "Afyonkarahisar Kupası" adı altında Türkiye Şampiyonası da yapıldı.Türkiye Şampiyonası'nda Birkan Polat birinciliği kazanırken, Zafer Can Güngör ikinci, Hakan Cam Namlı da üçüncü oldu. Sporcuların nefes kesen gösteriler sonrası ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, TSYD Ankara Şube Başkanı Hüseyin Doğru ve daire müdürleri katıldı.

Tarih 13.10.2019 19:00:58

Tarih 13.11.2019 09:20:52

GAZİANTEP VE HATAY´A "GASTRONOMİ GEZİSİ"
Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağını tüm dünyaya tanıtmak adına şehrin tüm kurumları