BELEDİYE´DEN FİDAN ETKİNLİĞİNE BÜYÜK DESTEK

BELEDİYE'DEN FİDAN ETKİNLİĞİNE BÜYÜK DESTEK

11 BİN 110 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

GELECEĞE NEFES OLDUK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyasına, Afyonkarahisar Belediyesi de 11 bin 110 fidanla destek verdi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde, ülke genelinde saatler 11:11'i gösterdiğinde başlayan ve yaklaşık 2 saat süren kampanyada, 11 milyon fidan toprakla buluştu.

Rekor fidan dikim etkinliğine, Afyonkarahisar Belediyesi de aynı gün Zafer Kent Ormanı'nda 110 bin metrekarelik bir alana 11 bin 110 fidan dikerek destek verdi.

Etkinlikte, eşi Sevim Zeybek'le birlikte fidan diken ve fidanlara can suyu veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar'ı yaşanılabilir yemyeşil bir şehir haline getirmek istediklerini söyledi.

Peygamber Efendimizin (s.a.v), "Birinizin elinde bir fidan varken kıyamet kopuyor olsa bile onu diksin" hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Zeybek, "Hem inancımız gereği, hem de Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyasına destek vermek için bugün biz de 11 bin 110 fidanı toprakla buluşturduk. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyor, bizden sonraki nesillere daha yeşil bir Afyonkarahisar bırakabilmek ümidiyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ile katkı sunan kurumlara ve okullarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen fidanların dikildiği  Zafer Kent Ormanı'ndaki etkinliktğe, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ile Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız İmam Hatip Proje Okulu, Hamidiye Ortaokulu, Ayza Koleji, Özerler Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Tarih 11.11.2019 15:52:06

Tarih 12.11.2019 08:37:04

GAZİANTEP VE HATAY´A "GASTRONOMİ GEZİSİ"
Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağını tüm dünyaya tanıtmak adına şehrin tüm kurumları