BAŞKAN ZEYBEK FATMA ŞAHİN´İ GASTRONOMİ FESTİVALİ´NE DAVET ETTİ

BAŞKAN ZEYBEK FATMA ŞAHİN’İ GASTRONOMİ FESTİVALİ’NE DAVET ETTİ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gastronomi dalında, Türkiye’de ilk kez Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep’in Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i önümüzdeki yıldan itibaren Afyonkarahisar’da düzenlenecek  Gastronomi (Yemek Sanatı) Festivali’ne davet etti.

Geçen hafta Türkiye Belediyeler Birliği Toplantısı için Ankara’da temaslarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Afyonkarahisar’ın 2019 UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i tebrik etti. Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri ile sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada marka bir şehir olduğunu söyleyen Fatma Şahin, Türkiye'de Gaziantep ile Hatay'ın ardından Afyonkarahisar’ın da lezzet kenti olduğunu tescillediğini söyledi.

Afyonkarahisar’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girdiğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Şahin;  "2015'te Gaziantep olarak Türkiye'den Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılan ilk şehir olduk. 2017'de Hatay geldi yanımıza. 2019 yılında da Afyonkarahisar.  Hayırlı olsun, İnşallah önümüzdeki yıl Afyonkarahisar’da düzenlenecek festivale katılmayı arzu ediyorum.  Şahsınızda tüm Afyonkarahisar’ı tebrik ediyor, bu süreçte başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Tarih 12.11.2019 12:12:58

Tarih 14.11.2019 09:42:10

ATIK SU ARITMA BİRLİĞİ TOPLANDI
Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Birliği Temmuz Ayı olağan Meclis Toplantısını yaptı.   Tuta