TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ´NDEN PROJE ÖDÜLÜ

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDEN PROJE ÖDÜLÜ

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 18’incisi düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda dereceye giren belediyelere ödülleri, Antalya YAPEX Fuarı'nda verildi.

36 belediyeye ait 60 projenin değerlendirildiği yarışmada, Afyonkarahisar Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Ulu Konak Restorasyonu ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi" proje ödülüne layık görüldü. Afyonkarahisar Belediyesi, bu ödülle tarihe mirasa sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

Afyonkarahisar Belediyesi adına ödülü Etüd Proje Müdürü Sibel Bilen alırken, Afyon Kalesi çevresinde geçmişte gerçekleştirilmiş farklı koruma uygulamalarını birbirine bağlayan, koruma yaklaşımları ve doku bütününe yayılarak kentin geleneksel çekirdeğini canlandırmayı hedefleyen proje anlayışı nedeniyle bu ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Tarih 15.11.2019 15:27:30

Tarih 15.11.2019 15:28:17

BAŞKAN ZEYBEK´TEN DOWN KAFE´YE ZİYARET
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma ve Dayanışma De